Banner

Materiaalkeuze

Het bedrijf gaat natuurlijk met zijn tijd mee en maakt gebruik van nieuwe ontwikkelingen binnen het vak. Ook van nieuwe materialen en nieuw gereedschap wordt zo goed mogelijk gebruik van gemaakt.

 

Barokpleister fijn

barokpleister fijnBarokpleister van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking minder ruw en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, Strikolith, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith Sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

   

Barokpleister middel

barokpleister middelBarokpleister grof van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking wat speelser en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij"

   

Betonlook

barokpleister middel BETONLOOK is ontwikkeld voor muren.
AANDACHTSPUNTEN: Evt. oppervlak schuren en ontvetten. Hechtprimer gelijkmatig aanbrengen; als deze niet voldoende is gedekt, dan een tweede laag aanbrengen. Na ca. 2 uur is de hechtprimer stofdroog. Hechtprimer 6 uur laten drogen, in geval van gladde, niet-poreuse ondergronden tenminste 12 uur laten drogen.
Betonlookverf is een soort gelei of kikkerdril;
roer de bovenlaag van de verf los. Maak zo mogelijk een proefvlak op het te bewerken oppervlak (of op een plaat hardboard of mdf). Gelei die niet ver wordt uitgestreken, laat witte geleibolletjes achter, die indrogen en lichte vlakjes in de de betonlook achterlaten.
Rendement is ca. 13 - 17 m2 p.ltr, bij toepassing op woonaccessoires e.d. ca 10 m2 p.ltr.
Resultaat van de betonlookverf is stroef, ook als je hechtprimer zonder korrel hebt gebruikt. Betonlookverf kan afgewerkt worden met lak op waterbasis. Deze lak kan dan het beste de eerste keer een beetje verdund worden aangebracht en de volgende lagen onverdund, maar wel dun. Verder afwerking van betonlook mogelijk met ultra matte vernis en transparante boenwas. Reiniging gereedschap met water. Betonlookverf is geheel uitgehard in ca. 30 dagen. De BETONLOOKVERF kan door "liefhebbers" vrijwel overal op worden aangebracht. Toepassing van hechtprimer en vervolgens betonlookverf op (niet-zuigende of niet-poreuze) woonaccessoires is mogelijk als deze weinig te lijden hebben, zoals potten, tegels of schalen.
De primer hecht op vrijwel alle ondergronden. De gebruiker moet daarbij zelf afwegingen maken, en zo nodig eerst een test uitvoeren. er grof van Strikolith is een watergedragen sierpleister.
 
 

   

Glad pleisterwerk (incl sausen/schilderen/verven)

glad pleisterwerkGlad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust". Het sausen van de gepleisterde wanden wordt dus bij deze keuze door Van LoonStukadoors verzorgd. Op de getoonde foto is het pleisterwerk gewoon wit gesausd, dus dat is moeilijk te zien zo?

   

Glad pleisterwerk (excl sausen/schilderen/verven)

glad pleisterwerkGlad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust". De getoonde foto is dus "zonder" sauswerk!!

   

Granol 2mm

granol 2mmGranol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" (zie 2de foto)als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur, zie eerste foto). Het is verkrijgbaar in de reeds genoemde gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenormeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith structuurpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

   

Granol 3mm

granol 3mmGranol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" (zie 2-de foto)als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur, zie eerste foto). Het is verkrijgbaar in de reeds genoemde gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenormeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith structuurpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar

   

Italiaanse intonantico

italiaanse intonanticoDeze afwerking heeft een zeer fijne structuur en is een beetje vergelijkbaar met het "schuurwerkeffect" wat tegenwoordig veelvuldig wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en kan voor plafond en wand worden gebruikt. Geeft een beetje nostalgische uitstraling en doet erg luxe aan. Is geen goedkope afwerking gezien de arbeidsintensieve procedure bij het aanbrengen.

   

Leemafwerking 1

Leemafwerking 1Leem is een afwerking van puur natuurlijke oorsprong. Er hebben geen chemische toevoegingen plaats gevonden. Aangezien dit product op een bepaalde dikte wordt aangebracht geeft dit een comfortabele vochthuishouding in uw woning. Immers het materiaal kan vocht opnemen en ook weer afgeven. Leem is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren doch is ook onbeperkt met elkaar te mengen zodat veel kleurschakeringen mogelijk zijn. Haal de natuur in huis met leem!

   

Leemafwerking 2

Leemafwerking 2Deze leem is van een andere fabrikant en kan moeiteloos ook op het plafond worden aangebracht. Is ook voordeliger dan de leem van Strikolith. De laagdikte is beduidend minder doch het resultaat is zeker gelijkwaardig. Persoonlijk vind ik de Strikolithleem wat grover van structuur. Ook deze leem is van 100 % natuurlijke oorsprong en heeft toch weer wat andere kleurstellingen dan die van de Strikolith.

   

Lustral marmerpleister

Lustral MarmerpleisterLustral marmerpleister is een kleurrijk gemengde pleister die in een aantal standaard-kleurstellingen mogelijk is. Het is een vrij prijzige afwerking gezien de dure materiaalkosten en het arbeidsintensieve arbeidsproces. Wordt toegepast in zeer moderne interieurs. Eigenlijk heeft deze afwerking de trend al een beetje gehad doch het komt nog steeds regelmatig voor. Deze pleister is alleen in de kleuren via het stalenmapje verkrijgbaar. Een aantal van deze kleuren ziet u verder afgebeeld.

   

Marmerpleisters

MarmerpleisterMarmerpleisters zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties. De fijne en de grove uitvoering waarbij de eerste het meeste wordt toegepast. Het is een afwerking met een gemeleerde uitstraling aangezien verschillende gekleurde fijne steentjes tot een mengsel zijn samen gebracht. Kan in principe goed worden gereinigd en is ook voor buiten geschikt. Niet echt goedkoop omdat het materiaal en gebruik nogal flink is.

   

Marmerino Venezia

Mamerino VeneziaDit is een zeer gladde afwerking met een "marmerachtig" uiterlijk. Marmerino is verkrijgbaar in een aantal standaard kleurstellingen. Het is erg arbeidsintensief aangezien het in meerdere arbeidsgangen moet worden aangebracht. Wordt niet veelvuldig gebruikt aangezien de prijs wat aan de hoge kant is. We vinden marmerino in b.v kantoren, woonkamers, verkeersruimten, slaapkamers en trappenhuizen.

   

Schuurwerk

SchuurwerkSchuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk. Deze afwerking is niet echt geschikt voor gezinnen met kinderen aangezien het geen "keiharde" afwerking is. Als het na een aantal jaren moet worden gesaust verliest u een groot gedeelte van deze "slagen". Het is wel een product wat de vochthuishouding perfect regelt. Immers, het heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Kortom een zeer geschikte wandafwerking voor veel woongenot. Tot slot is schuurwerk uitermate geschikt voor "natte ruimten" zoals badkamer e.d.

   

Spachtelpleister nr 400 (1.5 mm)

SpachtelpleisterSpachtelpleister van Strikolith is een watergedragen sierpleister welke in verschillende gradaties verkrijgbaar is. Nr 400, 450 en 500 respectievelijk 1.5, 2 en 2.5 mm. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gemaakt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, Strikolith enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.